TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE ALE IRIS SOLUTIONS OOD PENTRU ÎNREGISTRAREA ȘI AUTORIZAREA TRANSFERULUI DE INFORMAȚII
I. Definiţii
Art. 1. (1) În sensul acestor Termeni şi Condiţii Generale, termenii enumeraţi mai jos vor avea următorul înţeles, cu excepţia cazului în care contextul necesită o interpretare diferită:
(2) Cu excepţia cazului în care contextul impune altfel, cuvintele folosite la singular vor însemna şi pluralul acelor cuvinte, iar cuvintele folosite la plural vor însemna aceleaşi cuvinte la singular.
Art. 2. (1) Acceptând T&CG, fiecare Titular de cont este de acord să respecte şi să fie obligat din punct de vedere legal de acestea.
(2) Prin acceptarea acestor T&CG, Titularul de Cont autorizează Serviciul.
(3) Autorizarea serviciului este dată în ceea ce priveşte un Destinatar al Serviciului specificat de către Titularul de Cont la înregistrarea la Furnizor.
II. Autorizarea serviciului
Art. 3. Prevederile acestei secţiuni se aplică Titularilor de Cont care au încheiat un acord cu un anumit Destinatar al Serviciului în ceea ce priveşte prelucrarea Informaţiilor despre Cont şi au acordat o autorizaţie valabilă pentru Serviciu conform art. 4.
Art. 4. Se acordă o autorizaţie pentru Serviciu valabilă în cazul în care Titularul de cont a efectuat instalarea şi înregistrarea necesară la Furnizor prin:
III. Termeni şi condiţii pentru prestarea Serviciului
Art. 5. Pentru a facilita Serviciul, Furnizorul redirecţionează Titularul de Cont direct către interfaţa media a Prestatorului de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont. Pentru a iniţia Serviciul, Titularul de Cont face o cerere introducând datele sale de autentificare de acces direct în sistemul electronic al Prestatorul de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont pentru a permite accesul şi extragerea Informaţiilor despre Cont. Pentru evitarea oricăror dubii, în niciun caz Furnizorul nu are acces la aceste date.
Art. 6. Pentru a activa Serviciul, Titularul de Cont, prin acceptarea acestor T&CG, îşi dă acordul expres ca Furnizorul să-l reprezinte în faţa Prestatorului de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont, în scopul Serviciului.
Art. 7. Titularul de cont este responsabil pentru stocarea şi utilizarea datelor sale de autentificare. Fiecare Serviciu solicitat, confirmat de Titularul de Cont prin introducerea datelor de autentificare (coduri, parole etc.) în sistemul electronic al Prestatorului de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont este considerat solicitat de către utilizatorul autorizat al Profilului.
Art. 8. Datele de identificare a Profilului furnizate de Titularul de Cont sunt folosite exclusiv pentru a confirma un Serviciu solicitat, iar acest lucru se va face numai la cererea şi/sau consimţământul depus în mod corespunzător de Titularul de Cont. Furnizorul şi subcontractanţii săi nu au acces la informaţiile de identificare ale Titularului de cont, la Prestatorul de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont relevant şi nu pot opera aceste Conturi.
Art. 9. Furnizorul nu este responsabil pentru conţinutul informaţiilor primite de la Prestatorul de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont.
Art. 10. Furnizorul efectuează Serviciul la primirea informaţiilor despre cont solicitate provenite din sistemul electronic al Prestatorului de servicii de plată care oferă servicii de administrare cont. Pentru evitarea oricărui dubiu, Furnizorul nu va stoca sau procesa în alt mod Informaţiile despre cont, cu excepţia cazului în care acest lucru este stipulat în prezentele T&CG sau în cazul în care Titularul de cont şi-a dat acordul expres preliminar cu privire la o astfel de prelucrare, inclusiv cu privire la scopul şi mijloacele de realizare.
Art. 11. Furnizorul va depune eforturi, dar nu se angajează, să furnizeze în mod continuu Serviciul, rezervându-şi dreptul de a-l rezilia fără notificare prealabilă. Furnizorul are dreptul de a face modificări ale funcţionalităţii Serviciilor, inclusiv limitarea acestora, dezactivarea accesului la acestea, fără notificare prealabilă a Titularului de cont. Furnizorul va depune toate eforturile rezonabile pentru a notifica Destinatarul Serviciului în prealabil cu privire la modificările planificate ale funcţionalităţilor sau întreruperea accesului la Servicii. Furnizorul nu va fi răspunzător faţă de Titularul de cont în conformitate cu această clauză.
Art. 12. Regulile de acces, operare şi utilizare a Informaţiilor cu privire la cont transferate către Destinatarul Serviciului care fac obiectul Serviciului sunt guvernate în întregime de contractul dintre Titularul de Cont şi Destinatarul Serviciului, iar Furnizorul nu va fi responsabil pentru nicio încălcare ale acestora şi daune aferente, cu excepţia cazului în care legea aplicabilă prevede acest lucru.
IV. Încetarea şi modificarea accesului şi funcţionalităţii Serviciului
Art. 13 Autorizarea acordată Furnizorului de către Titularul de Cont, în temeiul acestor T&CG încetează după cum urmează:
V. Alte prevederi
Art. 14. (1) Dacă un Titular de Cont observă o defecţiune în timpul utilizării Serviciului, precum şi dacă doreşte să depună o plângere legată de autorizaţia acordată Furnizorului conform acestui document, el poate contacta Furnizorul utilizând detaliile de corespondenţă specificate mai jos:
Iris Solutions Ltd
UIC 204997709
Adresa: Sofia, Bd. Tsarigradsko Shose nr. 111B, Sofia Tech Park, Clădirea Incubatorului, etaj 1
Adresa de email: bdo@irisbgsf.com
(2) Furnizorul va lua în considerare cererea şi va notifica Titularul de Cont pe cale electronică decizia sa în termen de 7 zile. În cazul în care termenul limită nu poate fi respectat şi/sau sunt necesare informaţii suplimentare, Furnizorul va notifica Titularul de cont pe cale electronică.
(3) În cazul în care Furnizorul nu acceptă plângerea Titularului de Cont, acesta poate trimite litigiul Comisiei pentru Protecţia Consumatorului din Bulgaria. Asistenţa comisiei poate fi solicitată după ce litigiul a fost trimis spre soluţionare de către Iris Solutions OOD şi este disponibilă o decizie – adresa: Sofia 1000, Piaţa Slaveykov nr. 4A, telefon 02/ 9330 589, website www.kzp.bg ; e-mail: adr.els@kzp.bg.
(4) În cazul în care litigiul se referă la contracte de vânzare sau servicii online, platforma electronică de soluţionare online a litigiilor poate fi utilizată pentru soluţionarea acestuia: http://ec.europa.eu/odr.
Art. 15. În cazul în care Titularul de Cont efectuează iniţierea Serviciului prin alte canale de comunicare, precum şi pentru utilizarea de funcţionalităţi suplimentare, se pot aplica şi condiţii generale suplimentare în relaţia dintre Furnizor şi Titularul de Cont.
Art. 16. (1) Furnizorul are dreptul de a modifica aceşti T&CG, iar în acest scop va trimite o notificare Titularul de Cont în prealabil. O notificare privind modificarea T&CG este postată, de asemenea, pe site-ul web al Furnizorului, cu cel puţin 2 luni înainte ca modificarea să intre în vigoare, oferind o nouă versiune a T&CG.
(2) Modificările aduse la T&CG sunt în vigoare în ceea ce priveşte Titularul de cont relevant numai dacă acesta le acceptă. În cazul în care Titularul de Cont nu acceptă modificări relevante ale T&CG, acesta trebuie să notifice Furnizorul, printr-una dintre metodele de contact, înainte ca această modificare să intre în vigoare. În caz contrar, se va considera că Titularul de Cont a acceptat modificarea. În cazul în care Titularul de Cont nu acceptă modificările relevante ale T&CG, Furnizorul poate limita parţial sau complet utilizarea procesării solicitărilor de Servicii.
Art. 17. În cazul în care o prevedere a acestor T&CG este declarată de către o instanţă sau o altă instituţie similară ca fiind invalidă, ilegală sau inaplicabilă, indiferent de care dintre ele, toate celelalte prevederi neafectate îşi vor menţine pe deplin validitatea şi efectul.
Art. 18. Pentru cazurile care nu sunt reglementate de prezentele T&CG, se aplică legea aplicabilă a Republicii Bulgaria.
Aceşti Termeni şi Condiţii Generale au fost publicate la 01.03.2023
Modificate ultima dată la: 01.03.2023